Home / Actua Actueel / Actua en Vakgarage gaan lease samenwerking aan

Actua en Vakgarage gaan lease samenwerking aan

image description

Capelle aan den IJssel – Stichting Vakgarage en Actua lanceren binnenkort het concept Vakgarage Private Lease Used, een leaseoplossing voor occasions voor alle Vakgarage vestigingen in Nederland. In dit concept blijft de deelnemende Vakgarage eigenaar van de occasions. Zij bouwen een eigen leasepark op en krijgen aan het eind van de looptijd een goede occasion terug die ze opnieuw kunnen inzetten of verkopen. Raymond Peters (Actua) en Vishal Durgaram (Vakgarage) tekenden onlangs de samenwerkingsovereenkomst. 

Gebruik in plaats van bezit

Er komt steeds meer vraag naar leaseproducten, omdat autorijders het gebruik van een auto steeds belangrijker vinden dan bezit. Ze kiezen daarom steeds vaker voor een leaseoplossing waarmee ze voor een all-in bedrag per maand de auto van hun keuze kunnen rijden zonder zorgen. Om in te spelen op deze ontwikkeling zijn Stichting Vakgarage en Actua een samenwerking aangegaan.

Wat houdt Vakgarage Private Lease Used in

Vakgarage Private Lease Used heeft als enige formule een gelabeld Private Lease Used product. Binnen dit concept bouwt het autobedrijf zelf een leasepark op. De auto’s blijven in eigendom van het autobedrijf. Daarnaast wordt onderhoud en reparaties door het autobedrijf zelf uitgevoerd en bepaalt het autobedrijf de marge. Het autobedrijf zit zelf aan het stuur. “Met Vakgarage Private Lease Used bieden wij onze franchisenemers een laagdrempelige instap om met lease te starten.” vertelt Vishal Durgaram, voorzitter Stichting Vakgarage.

Vakgarage platform voor occasions

De occasions van de Vakgarage vestigingen staan straks op de website met een vanaf-prijs voor private lease. Op dit platform zijn deze occasions direct te leasen, kopen of financieren bij de betreffende Vakgarage vestiging. Alle Vakgarage occasions komen daarnaast ook op het Private Lease Used platform dat Actua binnenkort lanceert. De Vakgarage vestigingen kunnen hun occasions eenvoudig plaatsen op zowel hun eigen website als op de centrale Vakgarage website en het Private Lease Used platform. “De samenwerking met Vakgarage versterkt onze landelijke dekking enorm,” vertelt Raymond Peters, Directeur Operationele Processen & Commercie van Actua, enthousiast.

 

Private Lease Used is een initiatief van Actua Lease & Services B.V. binnen de Actua Groep.
Voor de Automotive branche realiseert de Actua Groep verschillende vernieuwende autoverzekeringen en levert maatwerk voor garantie, onderhoudspakketten en private lease constructies. Leasebevoorschotting, voorraadfinanciering en consumentenfinancieringen worden via de preferred partner Findio aangeboden.

Lees meer over Private Lease Used