GMGE en Actua slaan handen ineen
bij introductie EV-merk SERES

 

Van link naar rechts: Carlos Cuvelier, Marco van Veldhuizen, Bart Wiegerinck, Raymond Peters, Richard Middendorp en Lex Huising

EV-succes verzekerd

Een vijftal autodealers richtte onder de naam Green Mobility Group Europe (GMGE) een bedrijf op en introduceerden gezamenlijk de elektrische SERES. Hierbij ondersteund door financieel dienstverlener Actua. De synergie tussen de aandeelhouders van de Green Mobility Group Europe en Actua levert mooie resultaten op. Met vriendschap als solide basis.

De heren van GMGE kennen elkaar al decennialang: “We zaten ooit gezamenlijk in het bestuur van de SAD, belangenbehartiger voor alle Suzuki Autodealers in Nederland”, aldus Carlos Cuvelier, directeur- eigenaar van Auto Luykx. “Al snel hadden we een klik met elkaar en de lijnen zijn sindsdien altijd kort gebleven – een goed fundament voor GMGE. En de samenwerking biedt ook meteen landelijke dekking met onze negen vestigingen.”

Introductie

In december 2020 introduceerde GMGE de 100 procent elektrische SERES in Nederland. Bart Wiegerinck, ceo van GMGE en tevens directeur-eigenaar van Wiegerinck Mobility Group: “Vorig jaar werd ik benaderd over de SERES en we waren er eigenlijk vlot uit met z’n vijven, dit mooie avontuur wilden we wel aangaan.” Richard Middendorp, directeur- eigenaar van VARI: “De komende jaren gaan we ons meer en meer richten op EV, op termijn wellicht uitsluitend. SERES biedt ons een mooie kans om aan te sluiten in dit segment, het is een investering in de toekomst en we willen klaar zijn voor de volgende generatie automotive.”

De SERES wint inmiddels terrein, maar de introductie verliep allerminst vlekkeloos. Lex Huising, directeur-eigenaar van Automobielbedrijf Fleming: “In juni 2020 hadden we een videoconferentie met Europese importeurs en kort daarna met alle importeurs wereldwijd. De introductie was al met al best een ‘bumpy road’ en de lockdown droeg daar bepaald niet aan bij. We hebben de SERES bij een aantal journalisten thuis afgeleverd, zodat zij de auto persoon- lijk konden testen. Daarnaast hebben we uiteenlopende presentaties gegeven, zoals tijdens de EV Experience op Circuit Zandvoort. Dankzij dit soort evenementen kan het grote publiek kennismaken, proefrijden én het biedt natuurlijk gelegenheid om in elkaars keuken te kijken.”

EV-polis

De relatie met de Actua Groep bestond al langer en kreeg met de komst van de SERES een extra dimensie. Een EV-polis op maat, afgestemd op de karakteristieken van dit elektrische voertuig, waarvan bijvoorbeeld de risicodekking een stuk complexer is in vergelijking met verzekeringen voor fossiele- brandstofauto’s. Deze nieuwe EV-polis is een klinkend antwoord op de toenemende vraag. Marco van Veldhuizen, directeur-eigenaar van Auto Avenue Tilburg: “Met de komst van de nieuwe mobiliteit gaat er veel veranderen; als erkend accu-repaircenter hebben we zowel in mensen als materieel geïnvesteerd en is onze werkplaats inmiddels volledig ingericht op accutechniek. De polis schakelt hierin mee en geeft ons de mogelijkheid om zelf de regie te voeren over schadesturing, onderdelen voor herstel, reparatie en regulier onderhoud.”

 

‘ De disciplines en creativiteit die wij in eigen huis hebben,
vertalen zich in unieke producten’

Enthousiast

Met de EV-polis speelt Actua adequaat in op de mobiliteits- transitie. Raymond Peters, commercieel directeur bij Actua, licht toe: “Toen Bart ons benaderde, was ik meteen enthousiast. De disciplines en creativiteit die wij in eigen huis hebben, vertalen zich in unieke producten. Zo is Actua de eerste in Nederland die een all-in EV-polis lanceert met een allrisk dekking. De SERES heeft standaard 2 jaar fabrieks- garantie en in combinatie met de allrisk autoverzekering wordt de garantietermijn verlengd naar 5 jaar. Deze garantie betreft alle essentiële onderdelen, er is geen eigen risico en er wordt 100 procent uitgekeerd op arbeidsloon en materiaal. De polis biedt bovendien 3 jaar nieuwwaardedekking én er hangt een scherpe premie aan vast. We gaan de EV-polis landelijk uitrollen en kijken ernaar uit om ook de EV-markt te voorzien van ons uitgekiende aanbod!”

De vent in de tent

Voor de activiteiten naast SERES maken de bedrijven achter GMGE ook gebruik van Private Lease Used (PLU), het occasionleaseprogramma van Actua. De module Business Lease Used (BLU) zal binnenkort worden toegevoegd aan het productarsenaal van Actua, zodat ook de zakelijke doelgroep zorgeloos kan kiezen voor occasionlease. Middendorp: “Dit concept biedt veel voordelen en de auto’s blijven bij ons in onderhoud, dat levert klantenbinding op. Wij zijn ‘de vent in de tent’ en dagelijks aanspreekbaar in onze winkel. Er is een enorm verschil met de alsmaar groter wordende dealer- groepen in Nederland; GMGE is een speciaalzaak ten opzichte van het grootwinkelbedrijf. Wij spreken met de consument en de producent, die rol is goud waard, mits je ‘m optimaal vervult.”

Clicks & bricks

Met de introductie van SERES in Nederland heeft GMGE kritisch gekeken naar het distributiemodel. De SERES én de mobiliteitsontwikkelingen passen niet in traditionele patronen, maar in een combinatie van ‘clicks and bricks’. Vanuit het SERES Center dat deze vijf retailers gezamenlijk op poten hebben gezet, is deze constructie gerealiseerd. De auto staat in de showroom en kan uitgebreid bekeken en getest worden, aanschaffen kan (ook) online. Van Veldhuizen: “Het is een zogenaamd ‘greenfield’ waarin we als vijf agentschappen met omvangrijke kennis van en ervaring in de automotivebranche kunnen opereren. We importeren, distribueren en adviseren, GMGE is eigenlijk ambassadeur van de SERES. En in de toekomst kunnen de activiteiten verder worden uitgebouwd, onder de ‘groene paraplu’ van GMGE, ons vlaggenschip.”

Op de vraag hoe Middendorp aankijkt tegen de samenwerking binnen GMGE, antwoordt hij ad rem: “Bijzonder typerend… Groningen is stug, Brabant te laat, Amsterdam moppert, Hengelo is tegendraads en Rotterdam heeft een grote bek. Desondanks, of misschien wel juist daarom, is de samenwerking fantastisch.”

 

SERES EV-polis

De SERES EV-Polis is een initiatief van de Actua Groep in samenwerking met SERES Nederland / Green Mobility Group Europe.

De Actua Groep realiseert innovatieve verzekeringen voor de automotivebranche, waarbij verlengde garantie, onderhoud en leaseconcepten de hoofdrol spelen.

In 2001 ontwikkelde Actua als eerste in Nederland een automotive merkverzekering op maat. Dit unieke product biedt een allrisk dekking, in combinatie met gunstige garantievoorwaarden en pechhulp.

 

Lees meer over deze diensten

GREEN MOBILITY GROUP EUROPE (GMGE)

  • 5 aandeelhouders
  • 9 vestigingen
  • Landelijke dekking
  • 300 jaar automotive-ervaring
  • 200 jaar ondernemerschap én vriendschap
  • 1.500 PLU-contracten in de komende 5 jaar
  • 100% elektrische SERES
  • Én 100% fotogeniek!