Links: Joeri Fomenko, eigenaar Vakgarage Eefde, met twee van zijn monteurs. Rechts: Gerrit Boks, eigenaar Autobedrijf Boks en lid salescommissie BOVAG, met twee van zijn monteurs.

Om ook in onzekere tijden verzekerd te zijn van een goedgevulde werkplaats en een solide klantenbasis, biedt Actua onder andere het leaseproduct Private Lease Used (PLU). Een gesprek met twee ondernemers over deze dienstverlening: “Private lease is niet meer weg te denken en zorgt voor veel continuïteit.”

In gesprek met Vakgarage Eefde

Vakgarage Eefde is sinds mei 2020 partner van Actua voor autoverzekeringen en PLU. We spraken eigenaar Joeri Fomenko. “Continuïteit is belangrijk voor ons. Zo dragen onze monteurs hun specialisme aan elkaar over. Actua’s producten bieden continuïteit in de werkplaats en dat gaat veel verder dan bij andere aanbieders”, vertelt Fomenko.

Samen groeien

“De samenwerking met Actua loopt perfect. Ik werk snel en Actua ook. Ook het contact is goed.” zegt Fomenko. “Onze eerste schade was meteen een grotere van vijfduizend euro. Binnen één dag was de factuur voldaan. Er zijn weinig verzekeraars die ze dat nadoen. Ook ideeën worden snel opgepakt. Zo groei je samen in een partnerschap.”

Continuïteit door PLU

“Private Lease is niet meer weg te denken. Als je daar niet in meegaat, vrees ik dat je over 10 jaar niet meer meedoet”, zegt Fomenko. “De vraag is: Zelf aan het stuur of inleveren aan de grote leasemaatschappijen?” De grootste plus van PLU zijn continuïteit en gespreide vaste inkomsten, vindt Fomenko. “Je hebt maandelijks vaste inkomsten, gespreide werkplaatsvulling, krijgt aan het einde van de looptijd superleuke en door onszelf goed onderhouden auto terug én je bindt klanten aan je autobedrijf. Het kost veel tijd om goede, jong gebruikte auto’s te vinden. Straks heb ik er 100 in eigen beheer.” Steeds meer klanten van Vakgarage Eefde willen een vast maandbedrag, ziet Fomenko. “Ze willen gebruik in plaats van bezit. Heeft een klant interesse in private lease, dan pakken we het als volgt aan: ik kijk welke auto het best past bij de klant én die ik voordelig kan inkopen, met een goede restwaarde en weinig onderhoudskosten. Ik bereken eenvoudig het maandbedrag in de tool van Actua en kijk waar ik dit voorstel kan aanscherpen. Voor veel merken weet ik wat mijn klanten gemiddeld aan onderhoud per maand kwijt zijn. Zo kan ik de indicatieve ROB in het PLU maandbedrag soms scherper aanbieden of extra marge nemen. De doelstelling was 100 leaseauto’s in 5 jaar. Die is in 2020 ruim gehaald. Er rijden er nu al 24 rond.”

10 jaar garantie

“10 jaar garantie standaard in een verzekering is uniek. Wij adverteren hiermee op al onze auto’s. Klanten zijn meteen nieuwsgierig”, aldus Fomenko. “Bij iedere verkoop vindt de klant bij thuiskomst een offerte voor de verzekering in de mail. Die verzekering van Actua zorgt voor klantenbinding. Door de Service Pas korting komen ze zelfs van buiten de regio terug voor onderhoud. Het geeft naast werkplaatsvulling bij schade ook verplicht onderhoud, garantieclaims en pechhulp. Dat is 4 in 1”, sluit Joeri Fomenko enthousiast af.

In gesprek met Boks

Sinds kort biedt Autobedrijf Boks via Actua private lease aan (met PLU), én een gelabelde autoverzekering, de ‘Autobedrijf Boks Polis’. We spraken Gerrit Boks, eigenaar van Autobedrijf Boks en lid van de salescommissie van branchevereniging BOVAG. “Wij bedienen iedereen, zowel particulier als zakelijk. Zo doet onze werkplaats ook het onderhoud voor alle type auto’s. De verzekeringen en leaseproducten van Actua dragen bij aan een complete dienstverlening”, zegt Boks. “De producten van Actua bieden een kans om extra omzet te maken en klanten aan ons te binden”, zegt Boks. “Het is een helder verhaal en een compleet pakket. Ook Actua’s overzichtelijke salesdashboard draagt positief bij.”

Euro rolt meerdere malen door de organisatie

“PLU is voor ons een uitkomst”, aldus Boks. “Je biedt een extra product en het verhoogt de klantenbinding. Je mist anders een heleboel klanten aan leasemaatschappijen die voor de einddatum zelf al een vervangingsvoorstel doen. Er komen steeds meer mensen voor Private Lease. Tot nu toe hielden we die af, maar nu met PLU bepalen we alles zelf en krijgt het echt vorm.” Op deze manier bouwt Autobedrijf Boks een eigen leaseportefeuille op. “Je krijgt het onderhoud, schadeherstel én uiteindelijk de auto terug. De euro rolt zo meerdere malen door de organisatie”, geeft Boks enthousiast aan.

Eigen polis met 2 jaar extra garantie

“Voor ons is het belangrijk dat we onze eigen identiteit behouden. De verzekeringsbrochure ziet er echt uit alsof het ons eigen product is.” vertelt Boks. “Het is mooi dat je zo standaard 2 jaar garantie aan je auto’s kunt toevoegen én klanten terugkomen voor onderhoud.”

Duurzaam de toekomst in

Autobedrijf Boks heeft een eigen EV-center. “Je wandelt hier de wereld van elektrische auto’s binnen met een hele andere sfeer dan de reguliere showroom”, vertelt Boks. “Met ons EV-center en 490 zonnepanelen op het dak zijn we serieus bezig met duurzaamheid.” Het is voor Boks echt positief om met de EV-polis van Actua extra garantie toe te kunnen voegen aan EV’s . “Er is nog niet zoveel ervaring met EV-auto’s. Als je de risico’s zo kunt inperken, dan is dat echt een pré”, sluit Gerrit Boks af.