Home / Actua Actueel / Zelf aan het stuur met private lease voor occasions

Zelf aan het stuur met private lease voor occasions

image description

Zelf een ruime mate van vrijheid hebben. Gezond zaken kunnen doen en zelf de regie kunnen bepalen voor het autobedrijf. Dát waren de belangrijkste wensen die de basis vormden voor de samenwerking om een uniek private lease concept te ontwikkelen! Oplossingen genoeg op het gebied van private lease. Maar wordt het autobedrijf er ook beter van?

 

“Toen de vraag naar private lease heel langzaam op gang kwam, waren Benny van Nieuwkerk en ik op zoek naar een partij die dit kon faciliteren” zegt Ferry de Vries van Honda Verhagen. “De bestaande financieringsmaatschappijen waren wat terughoudend en wilden liever een platte financiering verkopen. Inmiddels is private lease op een nieuwe auto algemeen goed geworden. Maar wij krijgen dagelijks mensen binnen die graag een gebruikte auto in de private lease willen aanschaffen. Door onze jarenlange en warme relatie met verzekeraar Actua kaartten wij dit bij Raymond Peters van Actua aan.”

Van, met en voor autobedrijven

“Om autobedrijven een eerlijke boterham te laten verdienen en tegelijkertijd hun klanten unieke oplossingen te kunnen bieden, zijn wij binnen Actua continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Eerder ontwikkelden wij al diverse Allrisk autoverzekeringen met bijvoorbeeld 10 jaar verlengde garantie, waarbij de dealers zelf het onderhoud, APK, garantieclaims en schadeherstel uitvoeren” geeft Ser Peters aan. “Daarom namen wij dit verzoek serieus en ontwikkelden wij een uniek private leaseconcept voor occasions: Private Lease Used (PLU). Bij ons inmiddels al een werkwoord: PLU-en.”

Oplossing voor autobedrijf én consument

“Private lease voor occasions biedt autobedrijven de mogelijkheid om een eigen vloot op te bouwen. Het onderhoud blijft in eigen beheer, dus daarmee houden we ook zelf controle over de kwaliteit. We kunnen de klant nu volledig in huis adviseren en leveren. Soms ligt een bepaald model buiten het bereik van de klant of rijden ze liever voor een lager maandbedrag in een jong gebruikte auto. Met dit concept bieden we een passende oplossing binnen ieder budget en bedienen we zo meer klanten. En na afloop van het contract hebben we weer een kwalitatief goed onderhouden gebruikte auto!” zegt Jack Welman van Honda Welman B.V.

Private Lease Used Calculator

De PLU Calculator is een door Actua zelf ontwikkelde rekentool waarmee autobedrijven de klanten een goed advies kunnen geven. Verschillende factoren als ROB, restwaarde en dergelijke worden objectief en snel berekend. Het autobedrijf zit zelf aan het stuur om de marges te bepalen. Diverse processen worden door de dealer aan Actua uitbesteed, zoals de contractopmaak, de incasso en het nemen van actie als er achterstanden ontstaan. Hierdoor kan een dealer zich richten op wat hij het beste kan: auto’s verhandelen!

 

image description

“Met deze tool kunnen wij de klant direct op maat adviseren. Wij hoeven voor het rekenkundige niets meer uit handen te geven. Dus ook niet op derden te wachten. Ons klantadvies reikt nu verder dan alleen het adviseren over de auto. “

Jack Welman na het testen van de PLU Calculator

image description

Strategische samenwerking

Findio is als specialist in financieringen in de Automotive branche betrokken als fleet financier binnen dit concept. “Vanuit onze rol zorgen wij ervoor dat de dealer de funding heeft voor het opbouwen van zijn leasevloot door onze unieke leasebevoorschotting. Alles gaat digitaal en efficiënt. De klant heeft heel snel antwoord over zijn mogelijkheden” zegt Geert Venhuizen van Findio. “Daarom is de samenwerking voor Private Lease Used echt hét ideale voorbeeld van samenwerken vanuit ieders eigen kracht. De consument krijgt een betere auto voor minder geld. De dealer kan een betrouwbaar product aanbieden, waarbij hij zelf de regie houdt over zijn voertuigen. En de verzekeraar en financier ondersteunen met waar zij goed in zijn. Findio biedt ook financieringen aan voor consumenten, waardoor die altijd maximale keuzevrijheid hebben. De klant kan dus kiezen: kopen, financieren of leasen”

Uitrol Private Lease voor occasions

“Aan samenwerking en loyaliteit hecht Actua veel waarde. Daarom rollen wij als eerste ons concept uit bij onze trouwe Honda dealers. Wij werken al 30 jaar met hen samen op het gebied van onze unieke loyaliteit programma’s voor klanten. Daarna nodigen we in het eerste jaar andere partners van Actua en Findio uit om deel te nemen. Samen zorgen we voor landelijke dekking” sluit Raymond Peters af.

Private Lease Used is een initiatief van Actua Lease & Services B.V. binnen de Actua Groep.
Voor de Automotive branche realiseert de Actua Groep verschillende vernieuwende autoverzekeringen en levert maatwerk voor garantie, onderhoudspakketten en private lease constructies. Leasebevoorschotting, voorraadfinanciering en consumentenfinancieringen worden via de preferred partner Findio aangeboden.

Lees meer over Private Lease Used